Počet položek: 0 0,- Kč

Jak správně zacházet s kufrem, aby se nezničila kolečka

Velmi oblíbeným prvkem výbavy všech cestovních zavazadel, ať už jde o kufry či cestovní tašky, se stala kolečka.

Velmi oblíbeným prvkem výbavy všech cestovních zavazadel, ať už jde o kufry či cestovní tašky, se stala kolečka. Ano, všichni víme, že takové zavazadlo dokáže být plně naložené velmi těžké a obtížně se s ním manipuluje. Kolečka nám tuto práci usnadňují, místo namáhavého nošení totiž můžete kufr nebo tašku jednoduše táhnout za sebou a máte to více méně bez námahy. Ovšem pozor, kolečka jsou někdy dosti náchylná k poškození a v případě, že k poškození skutečně dojde je veškeré pohodlí pryč. Jak tedy zamezit tomu, aby k poškození došlo?

V první řadě věnujte dostatek pozornosti kolečkům už při nákupu kufru nebo tašky. Pokud vypadají kolečka a jejich konstrukce a upevnění chatrně, či jsou na první pohled z levných materiálů, dejte raději ruce pryč a podívejte se po kvalitnějším materiálu. Zejména pokud podnikáte častější cesty a výlety.

Nyní už ale k samotným praktickým radám. První z nich je rovnoměrné zatížení kufru nebo tašky. Pokud totiž nejtěžší věci umístíte pouze na jedno místo, budou kolečka přetížená a může snadněji dojít k prasknutí.

Další věcí je, že si musíte dávat pozor zejména při hromadné přepravě zavazadel. Tento problém nastává hlavně na letištích, kdy po odbavení kufru na páse již nevíte, co se s ním bude dít dál. Upřímně, zaměstnanci letiště nezacházejí se zavazadly vždy zrovna šetrně. Proto se vyplatí kolečka zabezpečit, například obalit fólií a tím je zafixovat.

Pokud někde musíte dlouho čekat, ne aby vás napadlo použít kufr jako improvizovanou židli nebo lehátko. Věřte, že kolečka by to nesla velmi nelibě a velmi pravděpodobně by hodně rychle došlo k jejich poškození, nebo rovnou ulomení. Pozor si dávejte také při skladování zavazadla v případě, že zrovna necestujete. Kufr i tašku umístěte tak, aby kolečka nebyla namáhána a zatěžována.

Komentáře k Jak správně zacházet s kufrem, aby se nezničila kolečka

1
11.6.2017 18:36
Dita

Dobrý den, chci se zeptat jestli prodáváte náhradní kolečka ke skořepinovým kufrům. Na dovolené nám ho poškodili ale kufr bychom rádi používali dál. Děkuji za odpověď Salayová

2
26.4.2018 10:23
Natálie

Dobrý den,

ano prodáváme náhradní kolečka.

S pozdravem Natalie

3
23.5.2021 15:21
Antonín

A nahradní kolečka mohu vybrat kde?

4
23.5.2021 15:25
Eduard

kolečka jsou pouzena objednání - dotazem do předu

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací