Počet položek: 0 0,- Kč

Jak vyčistit batohy a kufry

Ani batohy a kufry se neobejdou bez řádné údržby. Je jasné, že tato cestovní zavazadla se vám během používání dříve nebo později ušpiní.

Ani batohy a kufry se neobejdou bez řádné údržby. Je jasné, že tato cestovní zavazadla se vám během používání dříve nebo později ušpiní. Vzhledem k jejich specifickým vlastnostem ale nemůžete k jejich čištění přistupovat stejně, jako k praní špinavého prádla. Jak tedy správně vyčistit batoh nebo kufr?

Hned první věc, kterou musíte vědět je, že batohy ani kufry nepatří do tašky. Ačkoliv by se tam některé i přes své větší rozměry vejít mohly, na automatické praní zapomeňte. Mohlo by to kufr či batoh nenávratně poškodit nebo snížit jeho kvalitu, což rozhodně není žádoucí. Další s tím související věc je čistící přípravek. V žádném případě nesmí jít o nic na bázi chemického roztoku, jelikož by to mohlo v lepším případě pouze "vyžrat" barvu a způsobit vyblednutí, v horším případě by mohlo dojít k trvalému poškození celého zavazadla.

Na batohy a kufry tedy používejte výhradně šetrné čistící metody. Nejlépe uděláte, pokud použijete obyčejnou mýdlovou vodu a hadřík, vyrobený nejlépe z mikrovlákna. Pokud narazíte na odolnější skvrny, zkuste je odstranit za použití měkkého kartáčku. Toto je ale pouze obecná rada, na prvním místě je vždy pokyn výrobce, kterým byste se měli bez výhrad řídit.

Skořepinové části kufru je také třeba čistit, v tomto případě volte teplou vodu a běžný saponát. Nikdy nepoužívejte rozpouštědla, která by mohla narušit kvalitu skořepiny.

Časté dotazy také směřují k tomu, co dělat v případě, že jste s kufrem nebo batohem venku, dojde k silnému dešti a nemáte šanci se schovat. Pokud výrazněji promokne, často se zdeformuje a vy nevíte co s tím?

Své zavazadlo po příchodu domů opatrně narovnejte do původního tvaru. Následně ho nechte usychat při pokojové teplotě. V žádném případě neumisťujte zavazadlo k topení nebo jinému zdroji tepla.

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací