Počet položek: 0 0,- Kč

Materiály kufrů

Protože doba hodně pokročila, cestovní zavazadla se vyrábějí z různých materiálů.

Protože doba hodně pokročila, cestovní zavazadla se vyrábějí z různých materiálů. Tím pádem si můžete vybrat to, co zrovna vám bude vyhovovat nejlépe. Snad každý někdy potřebuje někam cestovat a vzít si s sebou pár věcí, přesto ale někomu nemusí vyhovovat menší zavazadla a tak volí klasický kufr. Z jakých materiálů tedy můžete vybírat? Existují dva základní druhy.

Tradičnější, ovšem nikoliv nutně převládající jsou kufry textilní. Ty mají tu zásadní výhodu, že nemají díky lehkosti látky tak vysokou hmotnost. Proto se hodí zejména na leteckou dopravu, kde hraje roli každý gram hmotnosti. Letecké společnosti hmotnost striktně hlídají a při jejím překročení si účtují mastné poplatky. Je tedy pravda, že textilní kufry jsou náchylnější k poškození a může snadno dojít k jejich protržení, nechtěnému proříznutí či jiné deformaci, toto se ovšem dá snadno řešit zabalením kufru do plastové fólie.

Většina textilních kufrů se dá také do jisté míry přizpůsobit vašim potřebám. Mají totiž spoustu kapes a přepážek, takže můžete mít v zavazadle větší pořádek. Často jsou také levnější, než druhá hlavní skupina, což jsou kufry skořepinové.

Ty jsou vyrobené z pevných materiálů, tedy z plastu a hliníku. Jejich velkou výhodou je vyšší odolnost a také nepromokavost. Lépe se také udržují, protože na rozdíl od složitého čištění textilu, zde stačí jednoduše otřít skořepinu vodou a látkou.

Také skořepinové kufry mohou mít uvnitř členění na více oddílů, stačí si vybrat správný typ. Velkou pozornost věnujte konkrétnímu materiálu, ze kterého je skořepina vyrobena. Materiál ABS je lehký, levný a poměrně odolný. Ještě lehčí bývá polykarbonát, který je navíc odolnější proti tvrdším nárazům. Do vyšších cenových kategorií pak řadíme materiály ASA a CURV, které se vyznačují zvýšenou odolností.

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací