Počet položek: 0 0,- Kč

TSA zámek a nastavení kódu

Zamykání cestovních zavazadel už je v dnešní době běžnou záležitostí. Nikdo nechce riskovat, že budou jeho zavazadla vykradena.

Zamykání cestovních zavazadel už je v dnešní době běžnou záležitostí. Nikdo nechce riskovat, že budou jeho zavazadla vykradena. Ovšem při cestování do některých lokalit, zejména do USA, se setkáte s velmi přísnými bezpečnostními opatřeními. Místní zákony a nařízení umožňují bezpečnostním složkám letiště v případě podezření otevřít zavazadlo za účelem kontroly, jestli se v něm nenachází něco nebezpečného. V takovém případě musí ovšem dojít k překonání zámku, které je řešeno u běžných zámků násilnou cestou, protože agenti zkrátka nemají klíč. Proto ale existují tzv. TSA zámky, které jsou pro tyto případy určeny. Bezpečnostní pracovníci mají univerzální klíče sloužící k otvírání TSA zámků, proto vám při kontrole zámek nepoškodí a následně kufr opět uzamknou.

Některá zavazadla bývají TSA zámkem vybavena standardně už s výroby, takže si ho s tímto zámkem již koupíte. Pokud ale nechcete kupovat nový kufr, nemusíte věšet hlavu, protože TSA zámek se dá pořídit také zvlášť. Pozor ale na levné napodobeniny, se kterými si univerzální klíče neporadí. Pravý TSA zámek poznáte podle charakteristického loga v podobě červeného diamantu.

TSA zámek se odemyká za použití kódu. Ten si můžete zvolit dle libosti, skládá se ze tří čísel. Jak takové nastavení provést?

Při prvním nastavení musíte mít nastaven tovární kód, což je vždy 0-0-0. TSA zámek má tlačítko reset, které stiskněte tenkým tvrdým předmětem, dokud se nezacvakne v zadní pozici. Následně zvolte požadovanou číselnou kombinaci a následně opět stiskněte dané tlačítko, čímž je nový kód nastaven. I když se různé TSA zámky vzhledově mohou lišit, princip je vždy podobný.

Používání TSA zámků se doporučuje především při cestování do USA. S těmito kontrolami se ale můžete setkat také ve Velké Británii, Novém Zélandu, Nizozemsku či některých japonských letištích.

Komentáře k TSA zámek a nastavení kódu

1
31.8.2017 22:57
Blanka Kratochvílová

Zakoupila jsem si cestovní kufr D a NL .Bohužel u zámku TSA se mi nepodařilo zjistit kde se nachází ressetové
tlačítko. Otvor dle návodu se v tom místě nenachází. Prosím poraďte . Děkuji

2
22.8.2020 10:26
TSA zámek

Zámek sám o sobě je super, ale návod na zadní straně je naprosto nepřesný a nesouvisí s tímto zámkem. Pokud máte problém se změnou kombinace, postupujte takto: Nastavte kombinaci na 0-0-0. Odemkněte zámek, na spodní straně zámku je čudlík, pokud máte nastavenou kombinaci zámku 0-0-0, čudlík půjde zmáčknout, čudlík držte do té doby, dokud si nenastavíte novou kombinace, poté čudlík pusťte.

A někdy je to takto např...
Odemkněte kufr, tak aby pacičky jezdců nebyly v zámku (tovární nastavení je na nuly).Malé tlačítko u číselníku zmáčkněte propiskou, tlačítko zůstane zamáčklé.Zvolte svůj nový třímístný kód.Zmáčkněte hlavní tlačítko, kterým se zámek odemyká (stále v zámku nemáte pacičky jezdce zipu) a tlačítko se vycvakne.Hotovo! Právě jste zabezpečili svůj kufr svým tajným kódem!

Zamek
3
27.5.2021 17:13
michael

To je je sice hezké, že sekuriťák má univerzální klíč. Moc bych se divil, kdyby si ho nedokázal sehnat i zloděj - vykrádač zavazadel.
Takže normální člověk neotevře, zloděj ano...

4
11.6.2022 09:43
Ruzickova

Prosím kde je resetovavi tlačítko. Kufr Heys Para-Lite

5
15.11.2022 22:49
Tereza Jareš

Dobrý den, mám kufr american tourist a nejde zmáčknout restartovací tlačítko, když nastavím 0-0-0. Děkuji za info

6
3.8.2023 23:56
Lenka Pavlíčková

Dobrý den,
předem se velmi omlouvám,že Vás obtěžuji,ale již nevím na koho se mohu v této nepříjemné situaci obrátit, Objednala jsem si pás na kufr s TSA zamykáním a TSA zámek i samotný,bohužel nebyl k tomu návod a nejspíš se mi zámky oba zablokovali.Bylo by prosím možné je u Vás nechat otevřít,nebo mi alespoň poradit,na koho bych se s tímto problémem mohla obrátit? Obyčejná záměčnictví si s tímto asi neporadí,zatím se mi nikdo neozval,Nikde na webu jsem bohužel nenašla návod,jak zámek resetovat či jak je možné jej otevřít, pokud není známý kód.
Mám nyní odcestovat, příští týden,proto jsem si tyto věci koupila,ovšem netušila jsem,že budou bez návodu.
Moc Vás žádám o pomoc.
Vše si zaplatím.
Předem děkuji.
Mgr. Pavlíčková, Karviná
725066108

7
3.8.2023 23:57
Lenka Pavlíčková

Dobrý den,
předem se velmi omlouvám,že Vás obtěžuji,ale již nevím na koho se mohu obrátit, Objednala jsem si pás na kufr s TSA zamykáním a TSA zámek i samotný,bohužel nebyl k tomu návod a nejspíš se mi zámky oba zablokovali.Bylo by prosím možné je u Vás nechat otevřít,nebo mi alespoň poradit,na koho bych se s tímto problémem mohla obrátit? Obyčejná záměčnictví si s tímto asi neporadí,zatím se mi nikdo neozval,Nikde na webu jsem bohužel nenašla návod,jak zámek resetovat či jak je možné jej otevřít, pokud není známý kód.
Moc Vás žádám o pomoc.
Vše si zaplatím.
Předem děkuji.
Mgr. Pavlíčková, Karviná
725066108

8
15.9.2023 17:22
Dana Kopřivova

Dobry den, mam zamek TSA na kufru, nastavila jsem čiselnou kombinaci, a vse fungovalo normalne kufr jsem po zadani kombinace otevrela. Pri dalsim zavirani kufru jsem pacičky obou zipů zrejme málo zatlacila do zamku, zamek se zamcel ale pacicky vyskocily ven. V teto chvili je zámek zamčeny i kdyz zadam zvoleny kód, ale obě pacičky zamku jsou mimo, lze volne rozepnout zipy. Zkousela jsem resetovat zamek ale to male tlačitko, ktere se ma zatlacit pri nastavovani kodu, zatlacit nejde. Dekuji za vasi odpoved

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací